Go Back
Afdrukken

Falafel recept

Falafel kun je heel simpel thuis maken, in dit recept gemaakt van kikkererwten en tuinbonen.

Gang Bijgerecht
Keuken Internationaal
Keyword falafel recept
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 20 minuten
Rusttijd 2 uren
Geschikt voor 4 Personen
Calorie├źn 300 kcal

Ingredi├źnten

  • 300 Gram Tuinbonen uit de diepvries
  • 1 Blik Kikkererwten
  • 1 Ui
  • 30 Gram Verse peterselie
  • 2 Eieren
  • 2 Eetlepels Sesamzaad
  • 2 Teentjes Knoflook
  • 2 Theelepels Komijnpoeder
  • 3 Theelepels Gemalen koriander
  • 1 Theelepel Chilipoeder
  • Zout naar smaak
  • 100 Gram Bloem
  • Frituurolie, geen vet!

Bereiding

  1. Allereerst de tuinbonen uit de vriezer laten ontdooien, en de kikkererwten uit laten lekken.

  2. Ui schoonmaken en snipperen.

  3. In de keukenmachine de kikkererwten, de tuinbonen, de gesnipperde ui, de eieren, sesamzaad, en de peterselie pureren.

  4. Pers de teentjes knoflook boven het mengsel uit, en breng op smaak met komijn, koriander, chilipoeder en naar smaak zout.

  5. Doe de bloem in een schaal.

  6. Neem met een theelepel genoeg uit het falafelmengsel om een balletje van te draaien, en leg dit in de bloem.

  7. Maak een bal ter grootte van een walnoot.

  8. Laat de falafel gedurende minimaal 2 uur rusten in de koelkast.

  9. Verhit de olie in een pan of frituurpan, en bak de balletjes in ongeveer 3 minuten gaar.

  10. Neem niet te veel balletjes gelijkertijd, 4 is voldoende.

  11. Laat de balletjes uitlekken op keukenpapier.